Voedselbank Schiedam

St.Netnietgenoeg

Woensdag 2 december is er weer een netnietgenoeg-dag, waarbij ... Aanmelden kan via facebook.

Recepten

Op de site van voedselbanktuinieren vindt u ook recepten voor een beperkt budget.

Kerstdiner 2020

Het Kerstdiner kan in 2020 niet doorgaan i.v.m. Corona.

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de hele maand december inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Extra acties

  • Bij de AH in de Gorzen was zaterdag 14 november, als onderdeel van een landelijke inzamelingsactie, een inzameling voor de voedselbank, bij de AH in het centrum stond afgelopen week (begin november) een kraam van de voedselbank, waar het winkelend publiek voedingsmiddelen voor de voedselbank kan doneren. In de supermarkt staat ook een schap met artikelen die men bij de voedselbank kan gebruiken en waaruit men dan wat kan kiezen, het betalen bij de kassa en vervolgens kan inleveren bij de kraam to. de servicebalie.
  • Het gospelkoor 'The New Life-singers' heeft €100,- gedoneerd aan de voedselbank Schiedam.
  • De opbrengst van de verkoop van door vluchtelingen gemaakte mondkapjes van €500 werd geschonken aan de voedselbank.
  • Iedere woensdagavond mogen we ook dit jaar weer het restant oliebollen ophalen bij de oliebollenkraam van Nico Sterrenburg. Zo kunnen we onze clienten op donderdag trakteren op een lekkere oliebol. De ene week op het Dreesplein, de andere week op de Groenelaan.
  • Aan het begin van de grote schoolvakantie 2020 hebben de kinderen met de basisschoolleeftijd, een vakantietasje gekregen. Er zit iets lekkers in, iets te spelen als het warm is, iets te spelen bij slecht weer en een bon voor nieuwe kleren bij C&A. Met dank aan de Protestantse Gemeente te Schiedam en de voedselbank, aangevuld door de bibliotheek Schiedam.
  • De volkstuinen voor kinderen bij Spaland, konden dit jaar niet op de gebruikelijk manier worden georganiseerd.

 Daarom is er dit jaar kool verbouwd met als resultaat een flinke aanvulling voor de Voedselbank in de vorm van verse groenten.

 

 

  •