Voedselbank Schiedam

Spaaractie koffie

Douwe Egberts, Lionsclubs en voedselbanken samen in touw tijdens de DE-waardepuntenactie


Begin februari zijn de punten weer bij voedselbank in Rotterdam overhandigt aan Douwe Egberts via Rene Froger die ambassadeur is van Voedselbank Nederland.
Er zijn 65.294.127 punten opgehaald en die zijn goed voor 134.000 pakken koffie.

Mede dank zij jullie hebben we samen ook bijgedragen aan deze pakken koffie.

Het is dit jaar het zesde jaar van het gezamenlijke initiatief: Douwe Egberts, Lionsclubs en Voedselbanken Nederland kwamen samen in actie om zoveel mogelijk pakken koffie voor de klanten van de voedselbanken in te zamelen. In december verzamelen voedselbanken en Lionsclubs door heel Nederland DE-waardepunten in. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts Aroma Rood koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.