Voedselbank Schiedam

Recepten

Op de site van voedselbanktuinieren vindt u ook recepten voor een beperkt budget.

Kerstdiner 2020

Het Kerstdiner kan in 2020 niet doorgaan i.v.m. Corona.

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.

Zeildagtocht

Op 8 augustus voer het zeilschip 'De Eendracht' uit met cliënten en medewerkers van de Voedselbank(tuin)

 

Extra acties

  • Iedere woensdagavond mogen we ook dit jaar weer het restant oliebollen ophalen bij de oliebollenkraam van Nico Sterrenburg. Zo kunnen we onze clienten op donderdag trakteren op een lekkere oliebol. De ene week op het Dreesplein, de andere week op de Groenelaan.
  • Aan het begin van de grote schoolvakantie 2020 hebben de kinderen met de basisschoolleeftijd, een vakantietasje gekregen. Er zit iets lekkers in, iets te spelen als het warm is, iets te spelen bij slecht weer en een bon voor nieuwe kleren bij C&A. Met dank aan de Protestantse Gemeente te Schiedam en de voedselbank, aangevuld door de bibliotheek Schiedam.
  • De volkstuinen voor kinderen bij Spaland, konden dit jaar niet op de gebruikelijk manier worden georganiseerd.

 Daarom is er dit jaar kool verbouwd met als resultaat een flinke aanvulling voor de Voedselbank in de vorm van verse groenten.

 

 

  •