Voedselbank Schiedam

Extra acties

 

  • Eind juli 2021 werden er weer 73 vakantietassen gevuld voor kinderen in de basisschool leeftijd. Een project van de voedselbank en de diaconie Grote kerk Schiedam.
  • Met Pinksteren is er een inzamelingsactie gehouden in de Grote Kerk: dat leverde 15 volle tassen en dozen met boodschappen op. Hartelijk bedankt!
  • Via de kerststollenactie hebben we AH cadeaukaarten ontvangen met een waarde van 15 euro. Deze zijn vanaf 11 mei te gebruiken en zijn 3 jaar geldig.
  • We kregen voor Pasen paasbroden van Pkn Grote Kerk en van een particulier (laatste werden gemaakt in de Vlinder, een bakkerij met mensen met beperkingen) en eieren van Pkn Kethel.
  • In januari kreeg de voedselbank een cheque van €2000 en fruit van de ontwikkelcombinatie Schieveste
  • In januari was er ook een gift van stukken kaas
  • De koffie-actie heeft deze keer ruim 700 pakken koffie opgeleverd; er werden 359.500 punten gespaard!
  • Het gospelkoor 'The New Life-singers' heeft €100,- gedoneerd aan de voedselbank Schiedam.
  • De opbrengst van de verkoop van door vluchtelingen gemaakte mondkapjes van €500 werd geschonken aan de voedselbank.

Bericht vanuit het bestuur

Begin april hebben we afscheid genomen van Tineke Bastiaans als secretaris van de Stichting Voedselbank Schiedam. Tineke was als eerste betrokken bij de VB door een vraag vanuit Vluchtelingenwerk of er een mogelijkheid was om een aantal pakketten uit te delen. Zoals veel dingen beginnen dit soort zaken klein, maar groeien al snel uit als de behoefte eraan groter wordt. Het uitdelen ging via de achterkant van inloophuis de Wissel. Al snel waren er meer vrijwilligers bij betrokken en was er ook een mogelijkheid om koffie te drinken en kleding uit te zoeken. Een mooie tijd! Ook op het Dreesplein werden er pakketten uitgedeeld .

De verantwoording viel in die tijd onder de SUAS,Stichting Uitgeprocedeerde Asielzoekers Schiedam.   In 2014 is besloten het werk van de voedselbank onder te brengen in een stichting, waar Tineke secretaris werd. We zijn dankbaar dat ze dit zo lang kon doen ,haar betrokkenheid is groot geweest en op afstand nog steeds. We wensen haar het allerbeste!
Gelukkig hebben we Simone Broxks bereid gevonden om het secretariaat van Tineke over te nemen, fijn dat het werk zo door kan gaan.
 
Ook zijn we blij met de komst van Kitty Wigmans, die de zorg draagt voor de cliëntenadministratie. Fijn dat we dit nu in eigen beheer kunnen doen en dank aan de Voedselbank in Rotterdam die dit al die jaren voor ons gedaan heeft.

Stichting Net niet genoeg

Woensdag 2 december was er weer een netnietgenoeg-uitgiftedag voor pashouders  Als pashouders kon u zich aanmelden voor 1 van de tijdblokken. In dat tijdblok kan via de looproute een keus gemaakt worden uit woonartikelen, speelgoed, kleding, schoenen en woontextiel. Aanmelden loopt via facebook. De registratie is echter al gesloten, omdat er al voldoende aanmeldingen zijn.

De volgende uitgiftedag is in januari, info volgt zsm

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de t/m 15 februari 2021 inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.