Voedselbank Schiedam

Extra acties

  • In januari kreeg de voedselbank een cheque van €2000 en fruit van de ontwikkelcombinatie Schieveste 
  • Ook in december 2020 zijn er weer talloze acties door bedrijven, particulieren en basisscholen gevoerd en dat betekende een flinke aanvulling in de vorm van zowel geld als voedsel en andere zaken, zoals sieraden en computers etc.
  • Bij de AH in de Gorzen was zaterdag 14 november, als onderdeel van een landelijke inzamelingsactie, een inzameling voor de voedselbank, bij de AH in het centrum stond afgelopen week (begin november) een kraam van de voedselbank, waar het winkelend publiek voedingsmiddelen voor de voedselbank kan doneren. In de supermarkt staat ook een schap met artikelen die men bij de voedselbank kan gebruiken en waaruit men dan wat kan kiezen, het betalen bij de kassa en vervolgens kan inleveren bij de kraam to. de servicebalie.
  • Het gospelkoor 'The New Life-singers' heeft €100,- gedoneerd aan de voedselbank Schiedam.
  • De opbrengst van de verkoop van door vluchtelingen gemaakte mondkapjes van €500 werd geschonken aan de voedselbank.
  • Iedere woensdagavond mogen we ook dit jaar weer het restant oliebollen ophalen bij de oliebollenkraam van Nico Sterrenburg. Zo kunnen we onze clienten op donderdag trakteren op een lekkere oliebol. De ene week op het Dreesplein, de andere week op de Groenelaan.
  • Aan het begin van de grote schoolvakantie 2020 hebben de kinderen met de basisschoolleeftijd, een vakantietasje gekregen. Er zit iets lekkers in, iets te spelen als het warm is, iets te spelen bij slecht weer en een bon voor nieuwe kleren bij C&A. Met dank aan de Protestantse Gemeente te Schiedam en de voedselbank, aangevuld door de bibliotheek Schiedam.
  • De volkstuinen voor kinderen bij Spaland, konden dit jaar niet op de gebruikelijk manier worden georganiseerd.

 Daarom is er dit jaar kool verbouwd met als resultaat een flinke aanvulling voor de Voedselbank in de vorm van verse groenten.

 

 

  •  

Stichting Net niet genoeg

Woensdag 2 december was er weer een netnietgenoeg-uitgiftedag voor pashouders  Als pashouders kon u zich aanmelden voor 1 van de tijdblokken. In dat tijdblok kan via de looproute een keus gemaakt worden uit woonartikelen, speelgoed, kleding, schoenen en woontextiel. Aanmelden loopt via facebook. De registratie is echter al gesloten, omdat er al voldoende aanmeldingen zijn.

De volgende uitgiftedag is in januari, info volgt zsm

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de t/m 15 februari 2021 inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Adopteer een krat

 

SCHIEDAM - Stichting Voedselbank Schiedam heeft ruim vijftig sponsors gevonden die een 'krat' willen adopteren. Tot nog toe. Met de wervingsactie wil de Schiedamse voedselbank de kosten van distributie van de pakketten dekken en de betrokkenheid van stadgenoten vergroten.
In februari begon de voedselbank met de actie 'Adopteer een krat'. Schiedammers kunnen voor vijftien euro per jaar een krat adopteren, onder het motto 'van een Schiedammer, voor een Schiedammer'.
Om de kosten van vervoer - en ook logistieke kosten als de koeling van verse producten in het magazijn in Rotterdam - te dekken, berekent de logistieke organisatie die van oudsher valt onder de Voedselbank Rotterdam, deze door. Voedselbank Rotterdam was de eerste in zijn soort in Nederland en werd bekend met de mediagenieke familie Sies, die de voedselbank van de grond kreeg en veel bekendheid wist te geven.
Marja Docter, voorzitter van de stichting, legt uit dat Voedselbank Schiedam relatief veel werk overlaat aan 'Rotterdam'. “Je hebt hele zelfstandige voedselbanken, zoals in Maassluis, die alles zelf doen. Wij zijn meer uitdeelpunten.” Zo'n honderdzestig Schiedamse huishoudens ontvangen wekelijks een voedselpakket omdat zij moeite hebben om dit eten zelf te kopen. 
Huishoudens kunnen een voedselpakket aanvragen indien zij weinig per maand vrij te besteden hebben (normbedrag). Volgens Docter zijn het nogal eens mensen die in schuldsaneringstrajecten zitten die van de voedselbank afhankelijk zijn. In Schiedam zijn het de Wijkondersteuningsteams die inschatten en controleren of mensen een beroep kunnen doen op de voedselbank.

Wilt u deze actie ook steunen en een krat adopteren? Dit doet u door €15 over te maken op:

IBAN: NL16 INGB 0006 5082 38
Tnv Stichting Voedselbank Schiedam