Voedselbank Schiedam

Openingstijden voorjaar 2022

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei is de voedselbank gesloten, de pakketten worden op vrijdag 27 mei op dezelfde tijd uitgedeeld.

Onderscheiding

Mo(hamed El Gharnati), onze chauffeur, heeft voor zijn jarenlange inzet voor o.a. de voedselbank deze Koningsdag een lintje ontvangen.

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Extra acties

 

  • Met Pasen 2022 ontving de Voedselbank weer feeststollen van de diaconie van de PKN Grote Kerk en daarnaast ook nog eens 190 doosjes eieren van uitvaartverzorging Antonium.
  • Februari 2022 was het zover: in Wateringen werden de door 150 Lionsclubs en 60 Voedselbanken in heel Nederland ingezamelde 92.000.000 waardepunten overhandigd aan Douwe Egberts, wat door de koffiebrander werd gehonoreerd met in totaal 188.000 pakken koffie. 

    Daarvan waren er 844 voor de Voedselbank Schiedam.
  • Wat zijn we vreselijk verwend! Kerstbroden van PKN Grote Kerk, oliebollen van Shell, pompoencake's van Koekela en 70 kg snijbonen. En dan nog de nodige mensen die kerstpakketten kwamen brengen en een lieve mevrouw die kerstcadeaus voor kinderen maakte.
  • Inzameling door basisschool 'De Violier'
  • Van DSW ontvingen we 170 banketletters.
  • Sintcadeau's! Van een stichting die cadeautjes maakt voor kinderen van 0 tot 17 jaar voor het sint feest. In alle dozen zitten mooi ingepakte cadeaus! Op 2 december mochten we ze uitdelen; erg leuk om te doen!
  • In de De Dorpskerk werd er met de oogstdienst een inzameling gehouden met als resultaat 145 blikken soep, groente en dergelijke.

 

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.