Voedselbank Schiedam

Acties

  • Er zijn begin augustus 2019 bonnen van C&A uitgedeeld aan kinderen t/m 17 jaar. Een cadeautje vanuit de protestantse kerken en het gereformeerd jeugdfonds.
  • Er is contact met stichting JURK; deze maakt op aanvraag 1x per jaar een kledingstuk op maat voor kinderen tot 16 jaar. We mochten al een stuk of 10 leuke setjes ontvangen, waar de kinderen erg blij mee waren.

Inzamelingsactie

Op 2e pinksterdag mochten we, voor het derde jaar op rij, inzamelen bij de terugkeer van de Roparunners. We werden wederom verrast door de vriendelijkheid van de teams die ons alle nog bruikbare voedingsmiddelen schonken die zij over hadden. Waarvoor hartelijke dank!

Zeildagtocht

Na het grote succes van vorig jaar, staan er ook in 2019 weer een aantal dagen op de planning voor een compleet kosteloze en volledig verzorgde dagtocht aan boord van zeilschip 'De Eendracht'  (meer info) 

Laatste beschikbare dag:

  • Zaterdag 17 augustus; van 10:00 - 19:00 uur  (Vanuit Rotterdam)

Opgeven kan via een vrijwilliger bij de voedselbank of via e-mail

Let u vooral op het volgende: Iedere opstapper moet in het bezit zijn van een paspoort of identiteitskaart. Rijbewijs is niet voldoende.

Een eigen vrachtwagen

In april heeft het bestuur van de voedselbank een eigen vrachtwagen kunnen aanschaffen.

Diverse fondsen, o.a. het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. hebben donaties gedaan, waardoor dit mogelijk was.

We zijn heel blij met deze wagen, omdat dit veel mogelijkheden biedt. De wagen wordt niet alleen gebruikt om op donderdag de voedselpakketten op te halen in Rotterdam, maar ook als we gebeld worden door bedrijven of andere organisaties die leveringen willen doen aan de voedselbank, kunnen we direct een afspraak maken om de spullen op te halen.

We hebben nu eigen vervoer en in de Groenelaan ook mogelijkheden om op te slaan. 

Kortom meer mogelijkheden om onze cliënten regelmatig iets extra mee te geven.                      

Spaaractie

Douwe Egberts, Lionsclubs en voedselbanken samen in touw tijdens de DE-waardepuntenactie

Het is dit jaar het zesde jaar van het gezamenlijke initiatief: Douwe Egberts, Lionsclubs en Voedselbanken Nederland komen samen in actie om zoveel mogelijk pakken koffie voor de klanten van de voedselbanken in te zamelen. In december verzamelen voedselbanken en Lionsclubs door heel Nederland DE-waardepunten in. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts Aroma Rood koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%. Zo kunnen de voedselbanken in 2018 wekelijks pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Meedoen? Heel graag!
We hopen dat ook dit jaar weer heel veel mensen hun gespaarde DE-waardepunten uit hun keukenlade halen en deze schenken aan de voedselbanken! Op de website van de voedselbank en/of Lions club in uw gemeente kunt u zien waar de punten kunnen worden ingezameld. Inzameldozen staan in winkels, bibliotheken, scholen, etc. Ook kunt u uw punten opsturen naar de lokale voedselbank of Lions club. Meer info vind je ook op website Lions.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.