Voedselbank Schiedam

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.

Extra acties

Hoewel diverse acties gaan niet door, zoals de inzameling bij AH en bij de Roparun, maar aan de andere kant worden de Voedselbank Schiedam verwend met giften, zoals bv. toiletartikelen van Unilever die door het DOCK zijn geregeld, de kantine voorraad van voetbalvereniging SVV, paasbroden van PKN Grote Kerk, paashazen van een personeelsvereniging,paaseieren van een school, particulieren die spullen brengen..kortom: genoeg om uit te delen.

 

Zeildagtocht

Wie gaat er mee over zee….

Een dag op het zeilschip de Eendracht is een ware belevenis. We varen over de Waterweg naar de Noordzee en worden gedurende de dag verwend met hapjes, drankjes, maaltijden en mooie uitzichten.

Opstapplaats is de Loydkade in Rotterdam.

Vertrek om 10 uur, aankomst terug 18 uur op 22 of 23 augustus

Kinderen vanaf 8 jaar mogen mee.

Legitimatie is verplicht. 

Opgeven via info@voedselbankschiedam.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, aantal personen en voorkeursdatum.

Spaaractie koffie

Douwe Egberts, Lionsclubs en voedselbanken samen in touw tijdens de DE-waardepuntenactie


Begin februari zijn de punten weer bij voedselbank in Rotterdam overhandigt aan Douwe Egberts via Rene Froger die ambassadeur is van Voedselbank Nederland.
Er zijn 65.294.127 punten opgehaald en die zijn goed voor 134.000 pakken koffie.

Mede dank zij jullie hebben we samen ook bijgedragen aan deze pakken koffie.

Het is dit jaar het zesde jaar van het gezamenlijke initiatief: Douwe Egberts, Lionsclubs en Voedselbanken Nederland kwamen samen in actie om zoveel mogelijk pakken koffie voor de klanten van de voedselbanken in te zamelen. In december verzamelen voedselbanken en Lionsclubs door heel Nederland DE-waardepunten in. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts Aroma Rood koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Bedankt!

Bedankt voor alle goede gaven die we afgelopen december mochten ontvangen. Bedrijven, instellingen, kerken en particulieren hebben ons verrast met veel goederen die we de komende tijd extra uit kunnen delen. Hartverwarmend!