Voedselbank Schiedam

Vacature

Vacature chauffeur Voedselbank

Wij zoeken per direct een enthousiaste chauffeur die met onze grote bestelbus met laadklep iedere donderdag voedselpakketten in Rotterdam wil ophalen om ze vervolgens op 2 uitdeellocaties in Schiedam af te leveren. Op vrijdagochtend breng je de lege kratten weer in Rotterdam af.

Je bent enthousiast, serieus en in het bezit van een rijbewijs B. Ook ben je loyaal ,want we rekenen iedere donderdag op je komst. Het is werk op vrijwillige basis, maar vele Schiedammers zullen je dankbaar zijn; zij ontvangen weer een mooi voedselpakket waarmee zij gezonde en voedzame maaltijden kunnen maken voor henzelf en hun gezin.

Zin om je bij ons aan te sluiten? Stuur een motivatie en CV naar info@voedselbankschiedam.nl

Extra acties

  • Wat zijn we vreselijk verwend! Kerstbroden van PKN Grote Kerk, oliebollen van Shell, pompoencake's van Koekela en 70 kg snijbonen. En dan nog de nodige mensen die kerstpakketten kwamen brengen en een lieve mevrouw die kerstcadeaus voor kinderen maakte.
  • Inzameling door basisschool 'De Violier'
  • Van DSW ontvingen we 170 banketletters.
  • Sintcadeau's! Van een stichting die cadeautjes maakt voor kinderen van 0 tot 17 jaar voor het sint feest. In alle dozen zitten mooi ingepakte cadeaus! Op 2 december mochten we ze uitdelen; erg leuk om te doen!
  • In de De Dorpskerk werd er met de oogstdienst een inzameling gehouden met als resultaat 145 blikken soep, groente en dergelijke.
  • Begin augustus kregen we 60 kookboekjes
  • Eind juli 2021 werden er weer 73 vakantietassen gevuld voor kinderen in de basisschool leeftijd. Een project van de voedselbank en de diaconie Grote kerk Schiedam.
  • Met Pinksteren is er een inzamelingsactie gehouden in de Grote Kerk: dat leverde 15 volle tassen en dozen met boodschappen op. Hartelijk bedankt!
  • Via de kerststollenactie hebben we AH cadeaukaarten ontvangen met een waarde van 15 euro. Deze zijn vanaf 11 mei te gebruiken en zijn 3 jaar geldig.

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de t/m 15 februari 2021 inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Adopteer een krat

 

SCHIEDAM - Stichting Voedselbank Schiedam heeft ruim vijftig sponsors gevonden die een 'krat' willen adopteren. Tot nog toe. Met de wervingsactie wil de Schiedamse voedselbank de kosten van distributie van de pakketten dekken en de betrokkenheid van stadgenoten vergroten.
In februari begon de voedselbank met de actie 'Adopteer een krat'. Schiedammers kunnen voor vijftien euro per jaar een krat adopteren, onder het motto 'van een Schiedammer, voor een Schiedammer'.
Om de kosten van vervoer - en ook logistieke kosten als de koeling van verse producten in het magazijn in Rotterdam - te dekken, berekent de logistieke organisatie die van oudsher valt onder de Voedselbank Rotterdam, deze door. Voedselbank Rotterdam was de eerste in zijn soort in Nederland en werd bekend met de mediagenieke familie Sies, die de voedselbank van de grond kreeg en veel bekendheid wist te geven.
Marja Docter, voorzitter van de stichting, legt uit dat Voedselbank Schiedam relatief veel werk overlaat aan 'Rotterdam'. “Je hebt hele zelfstandige voedselbanken, zoals in Maassluis, die alles zelf doen. Wij zijn meer uitdeelpunten.” Zo'n honderdzestig Schiedamse huishoudens ontvangen wekelijks een voedselpakket omdat zij moeite hebben om dit eten zelf te kopen. 
Huishoudens kunnen een voedselpakket aanvragen indien zij weinig per maand vrij te besteden hebben (normbedrag). Volgens Docter zijn het nogal eens mensen die in schuldsaneringstrajecten zitten die van de voedselbank afhankelijk zijn. In Schiedam zijn het de Wijkondersteuningsteams die inschatten en controleren of mensen een beroep kunnen doen op de voedselbank.

Wilt u deze actie ook steunen en een krat adopteren? Dit doet u door €15 over te maken op:

IBAN: NL16 INGB 0006 5082 38
Tnv Stichting Voedselbank Schiedam