Voedselbank Schiedam

Cursus omgaan met geld

In deze cursus worden inwoners geholpen om anders met hun geld om te gaan. Iedereen die meedoet krijgt aan het einde van de cursus een officieel certificaat. De cursus is kosteloos Deelnemers ontvangen van ons alle benodigde materialen. 

De groep bestaat uit maximaal 15 personen per keer. Iedere cursus komt de groep 4 keer bij elkaar. De cursus is voor alle inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Iemand aanmelden voor de cursus kan via deze link.

Vragen? Hakan Küçük: h.kucuk@stroomopwaarts.nl - 06 15 44 14 63 Rhodé Nobel: r.nobel@stroomopwaarts.nl - 06 11 27 33 32

Hemelvaart

Met Hemelvaartsdag is de voedselbank gesloten, de pakketten worden de volgende dag, op vrijdag uitgedeeld. 

 

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. 500 punten leveren een pak koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Voedselbank helpen met helpen

Een filmpje over het werk van de voedselbank:

Extra acties

 

 • 60 schaaltjes appels
 • 500 kg aardappels en 330 kg sinaasappels via Groen Links
 • Paprika's van Yara
 • Van de Lionsclub ontvingen we eind april een waardecheque twv €4000, de opbrengst van een klootschiettoernooi.
 • Van het Shantykoor 'Stuurloos' ontvingen we 250 doosjes eieren.
 • Paasstollen van de PKN Grote Kerk
 • Soepverkoop bij het zakkendragershuisje bracht €110 op voor de Voedselbank
 • Tassen met cadeau's van het theater
 • kerstboompjes voor clienten van de voedselbank Schiedam
 • De oogstdienst van de PKN in Kethel (links) en Schiedam (rechts) had weer een mooie opbrengst die ten goede komt aan de Voedselbank
 • Nav een sponsorloop van IKC Kethel is €2.000,- aan de voedselbank geschonken.