Voedselbank Schiedam

Zeiltocht 'Eendracht'

Op maandag 19 september vaart de 'Eendracht' weer uit voor clienten van de voedselbank. Meer info

Extra acties

 

 • Eind juni mochten we een grote hoeveelheid kruiden en specerijen ophalen bij Verstegen in Rotterdam. Zoveel, dat we gedeeld hebben met de Voedselbank in Spijkenisse.
  We zijn er erg blij mee.!
 • Onlangs vierde dhr. en mw. M. hun gouden huwelijksjubileum en hebben voor ons een melkbus neergezet, opbrengst €1.645! We zijn als Voedselbank blij met het initiatief en de mooie opbrengst
 • 180 potten en blikken groente e.d van de Pkn gemeente Kethel. Heel hartelijk bedankt, waar gedeeld wordt heeft iedereen genoeg!
 • De opbrengst van de Koningsdag verkoop is 226 euro
 • Met Pasen 2022 ontving de Voedselbank weer feeststollen van de diaconie van de PKN Grote Kerk en daarnaast ook nog eens 190 doosjes eieren van uitvaartverzorging Antonium.
 • Februari 2022 was het zover: in Wateringen werden de door 150 Lionsclubs en 60 Voedselbanken in heel Nederland ingezamelde 92.000.000 waardepunten overhandigd aan Douwe Egberts, wat door de koffiebrander werd gehonoreerd met in totaal 188.000 pakken koffie. 

  Daarvan waren er 844 voor de Voedselbank Schiedam.
 • Wat zijn we vreselijk verwend! Kerstbroden van PKN Grote Kerk, oliebollen van Shell, pompoencake's van Koekela en 70 kg snijbonen. En dan nog de nodige mensen die kerstpakketten kwamen brengen en een lieve mevrouw die kerstcadeaus voor kinderen maakte.
 • Inzameling door basisschool 'De Violier'

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Onderscheiding

Mo(hamed El Gharnati), onze chauffeur, heeft voor zijn jarenlange inzet voor o.a. de voedselbank deze Koningsdag een lintje ontvangen.

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.