Voedselbank Schiedam

Zeildagtocht

Wie gaat er mee over zee….

Een dag op het zeilschip de Eendracht is een ware belevenis. We varen over de Waterweg naar de Noordzee en worden gedurende de dag verwend met hapjes, drankjes, maaltijden en mooie uitzichten.

Opstapplaats is de Loydkade in Rotterdam.

Vertrek om 10 uur, aankomst terug 18 uur op 22 of 23 augustus

Kinderen vanaf 8 jaar mogen mee.

Legitimatie is verplicht. 

Opgeven via info@voedselbankschiedam.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, aantal personen en voorkeursdatum.

Bedankt!

Bedankt voor alle goede gaven die we afgelopen december mochten ontvangen. Bedrijven, instellingen, kerken en particulieren hebben ons verrast met veel goederen die we de komende tijd extra uit kunnen delen. Hartverwarmend!

Acties

  • In december kregen we 140 feestbroden van de PKN Schiedam en 6 kratten vanuit een inzamelingsactie van KomKids /Plantage!
  • Op 5 december 2019 werd de Voedselbank verrast met cadeautjes van Stichting Sint voor iedereen.
  • Op zondag 10 november was er in de Grote Kerk weer de jaarlijkse Oogstdienst.  Al de meegenomen producten zijn een welkome aanvulling op de wekelijkse pakketten voor de cliënten van De Voedselbank Schiedam. 

Kerstdiner 2019

Op 17 december was weer het jaarlijkse kerstdiner voor de cliënten van de voedselbank. Er werden 20 tafels gedekt en vanaf 21 november worden op de uitdeelpunten de uitnodigingen afgegeven.

De sponsors die dit mogelijk gemaakt hebben Hartelijk bedankt voor de gulle gaven. Ook dank aan alle vrijwilligers die zich ervoor ingezet hebben dat het een mooie avond werd.

Meer info mbt o.a. sponsoring bij Hanneke Guijt via e-mail

 

 

Een eigen vrachtwagen

In april heeft het bestuur van de voedselbank een eigen vrachtwagen kunnen aanschaffen.

Diverse fondsen, o.a. het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. hebben donaties gedaan, waardoor dit mogelijk was.

We zijn heel blij met deze wagen, omdat dit veel mogelijkheden biedt. De wagen wordt niet alleen gebruikt om op donderdag de voedselpakketten op te halen in Rotterdam, maar ook als we gebeld worden door bedrijven of andere organisaties die leveringen willen doen aan de voedselbank, kunnen we direct een afspraak maken om de spullen op te halen.

We hebben nu eigen vervoer en in de Groenelaan ook mogelijkheden om op te slaan. 

Kortom meer mogelijkheden om onze cliënten regelmatig iets extra mee te geven.