Voedselbank Schiedam

Kedingbank

Helaas moeten we jullie meedelen dat de Kledingbank haar deur moet gaan sluiten, de ruimte waar we nu in zitten moet voor 1 oktober leeg opgeleverd worden en het is ons niet gelukt een andere ruimte vinden.

Op 22 september zal de laatste dag zijn dat onze klanten nog kunnen komen, tot die tijd is iedereen op woensdag en zaterdagmiddag welkom ,ook mensen zonder pasje, zij kunnen voor zeer kleine prijsjes kinderkleding kopen.

10 jaar Kledingbank Nieuwland, 6 keer verhuisd, duizenden artikelen zijn van eigenaar verwisselend, wij zijn dankbaar dat we het verschil hebben kunnen maken.

We willen graag eenieder bedanken die ons de afgelopen 10 jaar op welke manier dan ook gesteund hebben, zonder jullie was het niet mogelijk geweest.

Coronavaccinatie

In augustus en september is in wijkcentrum Oost een inlooplocatie voor vaccinatie. Zie voor exacte openingstijden de folder.

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Op deze manier worden er wekelijks 140 pakketten uitgedeeld.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de t/m 15 februari 2021 inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Extra acties

 

  • Op 11 september mogen we weer voedsel inzamelen bij AH in de Hagastraat/Groenelaan. Het thema is: "op een lege maag kun je niet leren", en de aanbevolen voedingsmiddelen hebben dan ook te maken met ontbijten voor je naar school gaat. Op deze manier brengen we het probleem onder de aandacht en kunnen we door de inzameling weer extra artikelen toevoegen aan de standaard kratten die we vanuit het distributiecentrum in Rotterdam verkrijgen. 

    meer info 


  • Begin augustus kregen we 60 kookboekjes
  • Eind juli 2021 werden er weer 73 vakantietassen gevuld voor kinderen in de basisschool leeftijd. Een project van de voedselbank en de diaconie Grote kerk Schiedam.
  • Met Pinksteren is er e0en inzamelingsactie gehouden in de Grote Kerk: dat leverde 15 volle tassen en dozen met boodschappen op. Hartelijk bedankt!
  • Via de kerststollenactie hebben we AH cadeaukaarten ontvangen met een waarde van 15 euro. Deze zijn vanaf 11 mei te gebruiken en zijn 3 jaar geldig.
  • We kregen voor Pasen paasbroden van Pkn Grote Kerk en van een particulier (laatste werden gemaakt in de Vlinder, een bakkerij met mensen met beperkingen) en eieren van Pkn Kethel.
  • In januari kreeg de voedselbank een cheque van €2000 en fruit van de ontwikkelcombinatie Schieveste

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.