Voedselbank Schiedam

Links

Er zijn meerdere stichtingen in Schiedam waarop u een beroep kunt doen als u hulp nodig hebt. Laat u informeren en denk ook na over een structurele oplossing.

* Voedselbank Rotterdam

Stichting Net Niet Genoeg

Organisatie energiehulp gemeente

Gratis, makkelijk en snel! Aanvragen via de website of telefonisch 06-23226167

* Stichting Stadstuinieren Voedselbank Schiedam (SSVS) (ook recepten)

Van het vroege voorjaar tot laat in het najaar krijgt de Voedselbank in Schiedam wekelijks velerlei verse groenten en fruit extra om aan de gebruikelijke voedselpakketten toe te voegen. De vrijwilligers van Voedselbank Tuinieren Schiedam zijn het hele jaar actief om dit voor elkaar te krijgen Al in de winter worden er plannen gemaakt over wat er het komende jaar allemaal gezaaid, geplant en geoogst gaat worden. Ook de grond, waarin gezaaid en geplant wordt, moet voorbereid worden. Ploegen, mesten en onkruid verwijderen. Kortom veel werk het hele jaar door.

Er wordt biologisch gewerkt. Er worden dan ook geen gevaarlijke, risicovolle bestrijdingsmiddelen gebruikt. De natuur doet zijn werk, dat betekent dat er ook weleens een slakje of rupsje mee eet van al die lekkere groentes. Ik hoorde zelfs dat er een klein salamandertje gesignaleerd is in de sla. Altijd goed wassen en spoelen dus voor je er van gaat eten.

Alles wordt op donderdagochtend geoogst en verpakt, zodat het zo vers mogelijk uitgedeeld kan worden aan onze cliënten. De medewerkers en natuurlijk ook de cliënten van de voedselbank zijn hier heel blij mee en hebben dan ook grote waardering voor het vele werk van al die vrijwilligers, die bij mooi weer, maar ook als het regent zorgen dat we de hele zomer zoveel extra gezonde groentes krijgen.